Slagwerkgroep

Slagwerkgroep Drums of Echo

De slagwerkgroep maakt deel uit van Muziekvereniging Fanfare De Echo en is verantwoordelijk voor het slagwerk. Drums of Echo is een dynamische groep en heeft passie voor alles wat met slagwerkmuziek te maken heeft.

De groep staat onder leiding van slagwerkinstructeur Hans Simons. Op  zaterdagmiddag repeteert Drums of Echo van 16:15 uur tot  17:45 uur bij Activiteitencentrum Zalzershaof in Hout Blerick.

Elke week wordt er door Hans en de groep gewerkt aan de leukste stukjes muziek, aangevuld met enkele straatmarsen. Het melodisch slagwerk komt steeds meer aan bod. Dit zijn instrumenten zoals: xylofoon, marimba, klokkenspel, pauken, effectinstrumenten (beatring, claves, maracas en nog veel meer.) Tijdens de carnavalsperiode worden er samba’s gerepeteerd zodat tijdens de carnavalsevenementen de sfeer er meteen goed in zit en niemand stil kan blijven staan!

De agenda van  Drums of Echo bestaat o.a. uit deelname aan het Solistenconcours van het LBT, waarbij een Limburgs, of zelfs Nederlands kampioenschap niet mag worden overgeslagen. Verder organiseren we jaarlijkse “DrumSensation”. Een slagwerkevenement met veel spektakel, zoals de naam al doet vermoeden. We nodigen dan gastgroepen uit om samen een programma neer te zetten met veel drumbeats en spektakel! We laten acts zien waarbij we spelen op bijvoorbeeld olievaten, vuilnisbakken, ladders en gereedschap. We maken gebruik van lichteffecten en  rookeffecten, wat spectaculair is om te zien.  Kortom spelen bij “Drums of Echo” is een sensatie!

Drums of Echo neemt ook deel aan diverse evenementen samen met Muziekvereniging Fanfare De Echo. Denk hierbij aan serenades, muzikale ondersteuning bij diverse dorpsevenementen, caecilia, zomerconcert, gezamenlijke seizoensafsluiting, enz.

Leerlingengroep Drums of Echo

Drums of Echo heeft naast de slagwerkgroep ook een leerlingengroep. Deze leerlingengroep staat onder leiding van Hans Simons. De drumlessen vinden plaats op woensdagmiddag bij Activiteitencentrum Zalzershaof.

De drumlessen bestaan o.a. uit technische oefeningen, het oefenen van muziekstukken, voorbereidingen voor een diploma en de straatmarsen worden geoefend.

Wanneer de leerlingen het A diploma behalen, stromen ze door naar de slagwerkgroep. Zo behouden we een dynamische groep en is er altijd ruimte voor nieuwe instromers bij de slagwerkgroep.

Ben jij geïnteresseerd om te starten met drumles, dan kun je je aanmelden door een mail te sturen naar: slagwerk@fanfaredeecho.nl.

Slagwerkgroepcommissie Drums of Echo

Drums of Echo wordt ondersteund door de slagwerkgroepcommissie. Deze commissie is samengesteld uit leden van de slagwerkgroep, ouders van de slagwerkgroep en een bestuurslid van Muziekvereniging Fanfare De Echo. Deze commissie draagt o.a. zorg voor een maandelijkse memo met alle in’s en out’s van de slagwerkgroep en de muziekvereniging, draagt zorg voor een jaarlijkse workshop om de muzikale kennis te vergroten en organiseert bij de start van het nieuwe seizoen een teambuildingsactiviteit. Een zeer prettige link tussen de slagwerkgroep en de muziekvereniging!

Wij zijn op zoek naar jou!

Slagwerkgroep Drums of Echo staat altijd open voor nieuwe leden… Ben je nieuwsgierig geworden of wil je het drummen weer oppakken? Dan heten wij je van harte welkom om eens vrijblijvend te komen kijken bij onze repetitie op zaterdagmiddag. Wie weet ben jij diegene waar Drums of Echo naar op zoek is!!

Voor vragen of meer informatie kun je contact met ons op nemen door een mail te sturen naar slagwerk@fanfaredeecho.nl

Op de Facebookpagina van Muziekvereniging Fanfare De Echo vind je informatie over recente evenementen, dus ga gerust eens kijken!