Slagwerkgroep

Slagwerkgroep Drums of Echo

De slagwerkgroep maakt deel uit van Muziekvereniging Fanfare De Echo en is verantwoordelijk voor het slagwerk. Drums of Echo is een dynamische groep en heeft passie voor alles wat met slagwerkmuziek te maken heeft. Drums of Echo staat sinds februari 2021 onder leiding van Jan Voermans. Er wordt wekelijks gerepeteerd op zaterdagmiddag van 16:15 uur tot  17:45 uur bij Activiteitencentrum Zalzershaof in Hout Blerick.

Repertoire

Het repertoire wordt regelmatig vernieuwd. Elke week wordt er gewerkt aan de leukste stukjes muziek, aangevuld met enkele straatmarsen. Het melodisch slagwerk komt ook steeds meer aan bod. Dit zijn instrumenten zoals: xylofoon, marimba, klokkenspel, pauken, effectinstrumenten (beatring, claves, maracas en nog veel meer.) Tijdens de carnavalsperiode worden er samba’s gerepeteerd zodat tijdens de carnavalsevenementen de sfeer er meteen goed in zit en niemand stil kan blijven staan! 

Evenementenagenda

De agenda van  Drums of Echo bestaat o.a. uit deelname aan het Solistenconcours van het LBT, waarbij een Limburgs, of zelfs Nederlands kampioenschap niet mag worden overgeslagen. Verder organiseren we jaarlijks “DrumSensation”. Ons eigen slagwerk evenement met sensatie en spektakel, zoals de naam al doet vermoeden. We nodigen dan gastgroepen uit om samen een programma neer te zetten met veel drumbeats en spektakel! We laten acts zien waarbij we spelen op bijvoorbeeld olievaten, vuilnisbakken, ladders en gereedschap. We maken gebruik van lichteffecten en  rookeffecten, wat spectaculair is om te zien.  Kortom spelen bij “Drums of Echo” is een sensatie!

Drums of Echo neemt ook deel aan diverse evenementen samen met Muziekvereniging Fanfare De Echo. Denk hierbij aan serenades, muzikale ondersteuning bij diverse dorpsevenementen, Caecilia, zomerconcert, gezamenlijke seizoensafsluiting, enz.

Leerlingen Drums of Echo

Drums of Echo heeft naast de slagwerkgroep ook leerlingen die slagwerklessen volgen. Deze leerlingen staan onder leiding van Jan Voermans. De slagwerklessen vinden plaats op woensdagmiddag bij Activiteitencentrum Zalzershaof.

De slagwerklessen bestaan o.a. uit technische oefeningen, het oefenen van muziekstukken, voorbereidingen voor een diploma en het oefenen van de straatmarsen.

Wanneer de leerlingen het A diploma behalen, stromen ze door naar de slagwerkgroep. Zo behouden we een dynamische groep en is er altijd ruimte voor nieuwe instromers bij de slagwerkgroep.

Ben jij geïnteresseerd om te starten met slagwerkles, dan kun je je aanmelden door een mail te sturen naar: slagwerk@fanfaredeecho.nl.

Leerlingengroep Drums of Echo

Sinds 2021 is er bij Drums of Echo een leerlingengroep opgericht. Deze groep bestaat uit leerlingen die slagwerkles volgen en het leuk vinden om samen muziek te maken. De leerlingengroep repeteert op zaterdagmiddag van 15.45 uur tot 16.15 uur. Tijdens evenementen van de slagwerkgroep zal er ook een podium zijn voor de leerlingengroep. Op deze manier wordt er alvast kennis gemaakt met de slagwerkgroep.

Slagwerkgroep commissie Drums of Echo

Drums of Echo wordt ondersteund door de slagwerkgroep commissie. Deze commissie is samengesteld uit leden van de slagwerkgroep, ouders van de slagwerkgroep en een bestuurslid van Muziekvereniging Fanfare De Echo. Deze commissie draagt o.a. zorg voor een maandelijkse memo met alle in’s en out’s van de slagwerkgroep en de muziekvereniging, draagt zorg voor een jaarlijkse workshop om de muzikale kennis te vergroten en organiseert bij de start van het nieuwe seizoen een teambuildingsactiviteit. Een zeer prettige link tussen de slagwerkgroep en de muziekvereniging!

Wij zijn op zoek naar jou!

Drums of Echo staat altijd open voor nieuwe leden en leerlingen… Ben je nieuwsgierig geworden en wil je starten met muziek maken? Of wil je het slagwerk weer oppakken? Dan heten wij je van harte welkom om eens vrijblijvend te komen kijken bij onze repetitie op zaterdagmiddag. Wie weet ben jij diegene waar Drums of Echo naar op zoek is!!

Voor vragen of meer informatie kun je contact met ons opnemen door een mail te sturen naar slagwerk@fanfaredeecho.nl 

Op de Facebookpagina van Muziekvereniging Fanfare De Echo vind je informatie over recente evenementen, dus ga gerust eens kijken!