Muziekopleiding

Muziek maken kun je bij ons leren!

Muziekvereniging Fanfare de Echo vindt het belangrijk om de muzikale ontwikkeling te stimuleren. Muziek stimuleert de intelligentie en sociale vaardigheden én het vermindert concentratieproblemen en verbetert de motoriek voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Samen muziek maken is leuk!

Kennismaking op de basisschool

De kinderen van de basisschool maken op verschillende manieren kennis met muziek maken. Jaarlijks organiseren we een muziekworkshop met blaasmuziekinstrumenten en slagwerkinstrumenten voor de groepen 3 en 4.

Daarnaast komt de dirigent van het fanfareorkest regelmatig in groep 3 uitleg geven over muziekinstrumenten, de muziekles. Enkele leden van de fanfare leveren een muzikale bijdrage.

Er worden diverse samenwerkingsprojecten met de scholen in en rondom Hout-Blerick georganiseerd om kinderen enthousiast te maken voor het maken van muziek.

Muziekstart

Muziekvereniging Fanfare de Echo biedt voor kinderen vanaf groep 4 de basismuziekopleiding aan, de muziekstart. Docente Josette Aerts leert de kinderen op een interactieve en speelse wijze de basis van het muziek maken. Instrumenten die hierbij gebruikt worden zijn de blokfluit, het klokkenspel en boomwhackers. De muziekstart duurt 1 schooljaar en vormt een uitstekende basis voor doorstroming naar een ander slagwerk- of blaasinstrument.

De muziekstart heeft wekelijks les op woensdagmiddag bij ’T Spuithuuske in Hout-Blerick.

Muziekopleiding

Na het afronden van de muziekstart kun je doorstromen naar een instrument. De instrumentkeuze kan jou helpen om het gewenste instrument te kiezen. Samen met de dirigent van de fanfare en de contactpersoon opleiding wordt er gekeken naar de wensen en mogelijkheden voor de leerling. Vervolgens kun je instromen in de HaFa-opleiding (harmonie en fanfare) of de slagwerkopleiding.

Muziekvereniging Fanfare de Echo biedt een muziekopleiding met bekwame docenten. De muzieklessen worden in overleg met de docent ingepland. Het eerste diploma kun je verwachten na 2 á 3 jaar HaFa-opleiding.

Daarnaast bieden we een eigen slagwerkopleiding aan met een vaste slagwerkdocent, Jan Voermans. De muzieklessen zijn op woensdagmiddag en worden in overleg met de docent ingepland.

Volwassen muziekonderwijs

Ben je al wat ouder (kinderen vanaf groep 6, maar ook volwassenen) en wil je ook leren om muziek te maken. Dan is het mogelijk om direct in te stromen in de HaFa- of slagwerkopleiding. We bieden hiervoor maatwerk aan in overleg met de leerling.

Meer weten/aanmelden?

Wil je meer weten of behoefte aan informatie. Stuur dan een e-mail naar info@fanfaredeecho.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.